Столичният общински съветник Методи Лалов е изготвил предложение централната улица Граф

...
Столичният общински съветник Методи Лалов е изготвил предложение централната улица Граф
Коментари Харесай

Столичен общинар поиска Графа да стане "Свободна Украйна"

Столичният общински консултант Методи Лалов е изготвил предложение централната улица  " Граф Игнатиев " в София да бъде преименувана на " Свободна Украйна ". Това заяви самият той в профила си във Facebook.

" В подтекста на военната експанзия на съветския президент Владимир Путин в Украйна, довела до унищожаването на хиляди животи на хора от разнообразни етноси и националности, до разрушаването на цели градове и до флагрантно нарушение на открития интернационален правов и либерален ред, както и като израз на съпричастността на българския народ с украинския, предлагам улицата да носи отсега нататък наименованието „ Свободна Украйна “, написа в претекстовете към предлагането му.

Лалов показва още, че граф Николай Игнатиев, дипломат на Русия в Цариград по време на Османска империя, като изразител на съветските имперски ползи е работил против независимостта на българската православна черква и против свободата на България. Той напомня и историческия факт, че граф Игнатиев има основна роля и за обесването на идеолога и уредник на българската национална гражданска война Васил Левски, защото упорства пред османските управляващи Апостола на свободата да бъде съден от специфичен съд, в определянето на чиито състав взе участие персонално.

" Граф Игнатиев работи за саботиране на решенията на Цариградската конференция (23 декември 1876 година – 20 януари 1877 г.), на която Великите сили реализират единодушие новата българска страна да има територия, която в огромна степен съответствува с границите на Българската екзархия. Така, вследствие на дипломатическите совалки на граф Игнатиев и на тайните сделки сред Русия и Австро-Унгария, Македония, Родопите, Тракия и Беломорието остават още десетки години в рамките на Османската империя – до 1912 година ", декларира Лалов.

Комисията по обучение, просвета, просвета и културно разнообразие към Столична община следва да съгласува предлагането му за преименуване със съответната общинска администрация по местоположение на обекта. Независимо от това Лалов е изпратил искане за координиране до кмета на регион „ Средец “ Трайчо Трайков.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР